Maturski make-up tutorial

laza-maturski-makeup (6)

Kada se setim maturske večeri, prvo sto mi padne na pamet su fotografije, koje su jedini svedok i podsetnik na provod, druženje, ali najviše na to kako smo te večeri izgledali. Uglavnom se svi trudimo da izgubimo te fotografije tj. da zaboravimo kako smo tada izgledali. Uvek sam se pitao zasto je to tako i šta se desi u tom trenutku da u svemu preteramo i ne ličimo na sebe. Pubertet ili prevelika želja da budemo najlepši, najskuplji, najsređeniji ili drugačiji od svih, pitanje je sada?

Jako je važno da napravimo razliku između velike i male mature. To je preduslov, da bi se izbegle dileme i eventualne greške kada je šminkanje u pitanju. Pošto je matursko veče koncipirano kao glamurozan događaj uslovljeni smo crvenim tepihom da izgledamo otmeno i glamurozno ali svakako u skladu sa svojim godinama. 

Za malu maturu predlažem svedeniju šminku i prirodniji izgled u svakom slučaju. Devojčica od 14 godina ne sme da izgleda prenašminkano. Pubertet ostavlja prve znakove na licu u vidu promena na koži, akni, mitisera, pa je pri šminkanju najvažnije staviti akcenat na ten i prikrivanje ovih nedostataka. Ten treba da izgleda apsolutno prirodno, u boji kože dekoltea, nikako mnogo tamniji, što je za ovaj uzrast tipična greška. Nakon teniranja, lice osvežite rumenilom u boji breskve ili roze a na vrhove jagodica stavite malo šimera, kako biste osvežili lice. Što se tiče šminkanja oka predlažem vrlo tanak ajlajner i senke u prirodnim bojama, tek da se istakne boja oka.  Na usne najbolje je naneti sveže soft karmine u veselim bojama koji priliče vašim godinama. 

Velika matura, tj. punih 18 godina vam dozvoljava da budete malo „našminkaniji“. Važno je da make up stilski uklopite uz odevnu kombinaciju i frizuru koju odaberete. Uz klasičnije odevne kombinacije tj. jednobojne haljine jednostavnog kroja predlažem smeliju, jaču šminku. Istaknite oči tamnijim bojama, i dodatkom veštačkih trepavica, dok usta bojite karminima koji će samo promeniti nijansu. Predlažem pastelne tonove iz nove ARTDECO kolekcije COLOR LIP SHINE

Za devojke koje se opredele za ekscentričnije odevne kombinacije, klasična šminka će dati wow efekat. Jednostavnija, klasična šminka ne znači da ste malo našminkani. To je precizan deblji ajlajner, istaknute obrve, dobro isenčeno lice, a za usne idealno rešenje su mat karmini u jakim bojama. Kod jake šminke jako je važna preciznost, kako biste izbegli razmazan i mrljav efekat, stoga predlažem da konsultujete ili angažujete profesionalne šminkere. U cilju lepog izgleda tokom cele večeri u torbi morate imati karmin, štapić za uši koji vam služi da otklonite mrlje, i obavezne maramice za matiranje, kojima otklanjate znoj ili masnoću koja se pojavljuje uglavnom na T-zoni (čelu, nosu, iznad usana). 

Godine se ne vraćaju u nazad, pa samim tim nikada nećete biti lepe kao sa 18. Koristite prelepo mlado i sveže lice. Ne trudite se da izgledate starije, jer ćete u tom slučaju nepogrešivo ružnije izledati i kasnije se zbog toga kajati. U tom slucaju znam gde će biti vaše fotografije sa mature, sakrivene u dnu fioke, kao i lepo mlado lice ispod mnogo šminke. 

laza-maturski-makeup (9)

laza-maturski-makeup (8)

laza-maturski-makeup (7)

laza-maturski-makeup (5)

laza-maturski-makeup (4)

laza-maturski-makeup (3)

laza-maturski-makeup (2)

laza-maturski-makeup (1)

by Dušan Lazić

www.lazamakeup.com

1 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.