Njeno veličanstvo žena

Ove jeseni Domenico Dolce i Stefano Gabbana ženu stavljaju na pijedestal.

DG (5)

Na predstavljanju njihove kolekcije na Siciliji zaveo nas je romantizirani prikaz žene. Redefinicija ženske uloge u društvu kao snage i stožera novog milenijuma dominantan je motiv ove kolekcije.

DG (7)

Čitava linija inspirisana je predivnim venecijanskim i vizantijskim mozaicima i njihov duh prožima sve kreacije. Od aksesoara pa sve do kaputa i haljina, sve je optočeno dragim kamenjem, savršeno poslaganim u mozaik inspirisan delima starih italijanskih majstora ove umetnosti.

DG


Svakako najveći „wow effect“ na reviji izazvao je deo sa crvenim haljinama. Prelepe kreacije od crvene čipke, kombinovane sa zlatnim nakitom i torbicama sa mozaicima, ostavljaju bez daha.

DG (2)


Konačno, krune na glavama manekenki šalju poruku da Dolce i Gabbana ženu i u bukvalnom smislu pretvaraju u kraljicu.

DG (1)

Upravo ovom kolekcijom Dolce i Gabbana ove jeseni suvereno diriguju trend crvene boje.

DG (4)

Poručuju da žena mora biti snažna i moćna, ali u isto vreme i senzualna i zavodljiva.

Crvena boja simbolizuje strast i naboj, dok kroj koji prati liniju tela dodaje novi nivo seksipila i božanstvenosti.

DG (3)

Jesenja kolekcija D&G ostavlja utisak remek dela, koje će biti inspiracija ženama širom sveta. Iako se na trenutke pojedini komadi čine nenosivi, poruka koju nam ovi dizajneri šalju potpuno je jasna: ova kolekcija slavi ženu i svu njenu veličanstvenost i podseća na važnost uloge žene u našim životima.

DG (6)

2 Comments

  1. Zokimar

    Na njihov modni stil očigledan je uticaj Vizantije („primitivni Balkanci“, što pokazuje i ova kolekcija. Maštovita, estetski na visokom nivou, koloristički usklađena i nepretenciozna. Preporučujem našim ženama, kojima je hobi šivenje, da „skinu“ model kostima od tvida (pretposlednja slika). Veoma je elegantan i prikladan za poslovne žene u narednoj sezoni…Bravo Nikola za prezentaciju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.