Novogodišnja make up odluka

Mnogi kažu da je 31. decembar dan kao i svaki drugi. Da se ipak po nečemu razlikuje govori to što ga planiramo nedeljama, ponekad i mesecima unapred. Devojke biraju toaletu, zakazuju termine kod frizera i šminkera, troše poslednji novac na realizaciju najluđih snova i ideja. Ne čini li ga to specijalnim?

novogodisnji make up (12) Mnogi se dvoume da li da za doček izađu ili ostanu kod kuće, a izbor se se ispostavi pogrešnim uglavnom tamo gde se umešaju prevelika očekivanja. Tako je i sa odabirom šminke. Pre nego što otkrijem predloge za idealan make up, osvrnuću se na najčešće greške:

– šljokice, mnogo i po celom licu
– veštačke trepavice, nestručno zalepljene
– identično našminkana lica

Šta treba da postigete? Apsolutnu perfekciju i hipnotišući efekat. Cilj je da pogled govori umesto vas i da svi gledaju samo u vas. Našminkajte se tako da budete unikatne i da se osećate posebno. 

novogodisnji make up (10)

Važna je lagodnost, pa zato naročito vodite računa prilikom stavljanja trepavica. Loše zalepljene trepavice mogu vam zadati neprijatnost, rezultirati suznim okom i razmazanom šminkom. Izbegnite preteranu količinu sjaja za usta, takve usne odbijaju poljubac. 

Devojkama koje su naklonjene prirodnom izgledu predlažem da eksperimenišu sa bojom karmina. Idealne boje su bordo, ljubičasta ili fuksija, koje će istaći sezualnost i punoću usana.

novogodisnji make up (6) Prilikom odabira ovih boja nema razloga da se obazirite na boju toalete. Ukoliko ste naglasile usne, oči istaknite veštačkim trepavicama, ajlajnerom i sedefastim senkama, čime ćete postići glamurozniji izgled. Ljubiteljkama amazonskog izgleda i Kleopatrama predlažem da puste mašti na volju i oslobode se. Za isticanje oka slobodno koristite i mat i sedefaste senke, i obavezno guste veštačke trepavice.

novogodisnji make up (7)

Bez obzira da li ste se opredelile za manje ili više šminke, kako biste postigle glamurozniji izgled, neizostavni su šimeri i šljokice. Šimerima ćete naglasiti konture lica, slepočnice, vrh nosa, deo ispod obrva.

novogodisnji make up (11)

Svetlucave čestice će osvežiti lice. Šljokicama se postiže apsolutna magija, bilo da su aplicirane na uglove ili ceo kapak. Važno je pri nanošenju koristiti bazu za šljokice, kako se ne bi rasipale po celom licu i odavale utisak neurednosti. 

novogodisnji make up (9)

Lepe ste. Budite vesele, dozvolite sebi sve čega se lišavate tokom cele godine. Maska vam ne treba, osim ako idete na maskenbal. Idite korak dalje u odnosu na svoju uobičajenu šminku. Iznenadite pojavom i pokažite lice kakvo do sada niko nije imao priliku da vidi, a iskre u oku neka zasene sjaj svakog lampiona!

image

Dušan Lazić

www.lazamakeup.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.