Šta obući za proslavu mature?

Nekome će ovaj mesec biti sasvim običan, ali mnogi će ga pamtiti kao „onaj maj kada smo postali maturanti“.

Nakon što su brige oko maturskih ispita i ostalih školskih obaveza završene, na red dolazi pitanje na koje svaka generacija danima traži odgovor: šta obući za proslavu mature?

Provešću vas kroz nekoliko činjenica koje se često previde kada se krene u kupovinu odeće za ovu priliku:

1. Probajte da pronađete nešto što ćete moći da nosite i kasnije. Ne treba dati mnogo para za garderobu koju nećete nositi kada proslava prođe. Dakle, izbegavajte previše elegantne stvari, osim ako svakodnevno ne posećujete gala zabave gde ćete moći da ih nosite.

desigual

Desigual

 

benetton

Benetton

guess

Guess

2. Previše kratko = neudobno. Ne želite haljinu koju treba da stalno povlačite na dole ili da se brinete da li pokazuje nešto što ne bi trebalo svako da vidi. Maxi haljine su hit ove sezone i izgledaju otmeno i elegantno.

mango

Mango

3. Obuća treba da bude udobna. Na proslavu idete da se lepo provedete, a to nećete moći ako ne možete ni da hodate jer vas noge bole od visokih potpetica ili neudobne obuće. Savet: izaberite platformu pre nego štiklu.

4. Ne trudite se da izgledate starije nego što jeste. Ukoliko vaš stil i inače nije previše elegantan, ostanite verni sebi. Šta kažete na ovakvu haljinu i starke?

haljina

5. Iako su crne haljine uvek popularne, za ovu priliku bih se opredelila za neke vedrije, drečave, šarene i svetle boje.

zara

Zara

mango sarene

Mango

orsay

Orsay

 

orsay1

Orsay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Na prvi pogled sasvim obična haljina može postati savršena uz nekoliko efektnih detalja. Na primer, mašne su slatke i u trendu.

masna

 

Da li ćete lajati na zvezde, to je na vama da odlučite. Sigurno je da će to biti veče puno nekih vaših priča koje ćete godinama posle prepričavati. Priče o kraju jednog dela vašeg života. A svaki kraj je novi početak.

7. Ne zaboravite: vaš najlepši nakit su osmeh i dobro raspoloženje!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.