Vikend u bojama macarons

macarons (3)

Vikend samo što nije, i to prvi prolećni! Prema prognozama, očekuju nas dva divna, sunčana dana. Zato planiramo da dane odmora provedemo priređujući male radosti, sebi i dragim ljudima.

 Bilo da nameravate da se prošetate pored reke, sednete u park ili izađete sa drugaricama na kafu, nekoliko stvari iz našeg šoping-mola doprineće uživanju.

Savršena nedeljna poslastica – šareni francuski macarons. Nežan, šareni, sladak i mirisan spoj proznačnih puslica nadeven najukusnijim i najraznovrsnijim filovima – nije ni čudo što su svi ludi za njima!

Iza prelepog izgleda krije se marljiv rad – u gusti fil od belanaca dodaje se najfinije brašno od badema. Za pripremu je potrebno mnogo strpljenja i – vešte ruke. Ukoliko ne želite da eksperimentišete i zasučete rukave, a da krajniji rezultat i dalje bude neizvestan, u Delta Cityju imate alternativu. Na YoMama štandu, šarmantnom poput poslastica koje nudi, možete pronaći veliki izbor najukusnijih macaronsa sa neodoljivim spojevima boja, ukusa i mirisa. Preporučujemo!

Prošvrljali smo i kroz knjižaru Vulkan, u potrazi za literaturom koja će poslužiti kao vikend razbibriga. U sekciji sa novim naslovima pronašli smo dirljivu ljubavnu priču, “Ni dana bez tebe” Džesike Brokmoul. U ovom očaravajuće romantičnom romanu slavi se moć nade i govori o snazi ljubavi koja nikada ne bledi – štivo kao poručeno za vikend opuštanje.

Ukoliko uživate u prelepim modnim fotografijama, preporučujemo još jedan naslov iz Vulkana – “Decades of fashion”. Reč je o knjizi u kojoj su fotografijom i tekstom detaljno opisani modni pravci od 1900. godine pa sve do danas.

Prvi prolećni vikend bez cveća u kući? Nedopustivo! Svratili smo do cvećare Ivona, u prizemlje Delta Cityja. Pred ovim izlogom zastaju i najužurbaniji posetioci šoping-mola. Nije ni čudo, s obzirom da se ovde različite vrste prelepog cveća pretvaraju u mala umetnička dela. Preporučujemo aranžman sa nežnom belom orhidejom – ostavlja bez daha. Ovaj elegantan cvet simbolizuje ljubav, lepotu i raskoš, a mi vam želimo vikend koji bi se u ponedeljak mogao opisati baš tim rečima!

macarons (5)

macarons (1)

macarons (4)

macarons (2)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.